Bursa İMKB Gürsu Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 02243761843
WEB http://imkbgursuanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : YENİDOĞAN MH. İSMETPAŞA CAD. NO.4 GÜRSU/BURSA
VİZYON : Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentezler yapabilen, milli, manevi ve evrensel değerleri tanıyan nesillerin yetiştiği, bütün öğrencilerin; akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü bugüne; bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin işbirliği ile çevrede, bölgede ve ülkede bir “ model okul” yapmaktır.
MİSYON : Okulumuzu tercih eden çalışkan ve yetenekli öğrencilerin; kendine güven ve sorumluluk duygularını geliştirip, tüm potansiyelini kullanmalarına fırsat tanıyıp, ulu önder Atatürk’ün “Büyük Türkiye” idealine ulaşmayı hedefleyen, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen; çalışmayı, ilerlemeyi ve dürüstlüğü kendine ilke edinen, bugünü ile asla yetinmeyen nesiller olarak yetiştirmektir.
BAŞARILAR :
Rehber Öğretmen : 1
Resim Sınıfı : 1
Müzik Sınıfı : 1
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0
Öğretim Şekli : Normal
Kantin: 1
Yemekhane : 1
Revir : 0
Saatler : Başlama:9.00 Bitiş:16.05 Cuma günleri:16.15
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : Yabancı Dil: İngilizce İkinci Yabancı Dil: Almanca
Isınma : Doğalgaz
Pansiyon : Yok
Lojman : Yok Sayısı:0
Servis : Yeterli öğrenci olması durumunda servis ayarlanabilmektedir.
Ulaşım : Toplu taşıma araçları. Cumalıkızık metro istasyonunda iniş yaptıktan sonra Kestel yönüne doğru kısa bir yürüyüş ile kolayca Okula ulaşılmaktadır.
Yerleşim Yeri : Yenidoğan Mah. İsmetpaşa Cad.No:4 Gürsu/BURSA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 10 km, ilçe merkezine yaklaşlık 3 km
Kontenjan Bilgileri : 2017-2018 Eğitim öğretim yılında Okulumuza 204 yeni öğrenci kaydı yapılacaktır. Kayıtlar merkezi sistem ile tercih ve puan üstünlüğüne göre yapılmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuza 2016-2017 eğitim öğretim yılında en düşük 351,981 (teog puanı) puan ile öğrenci gelmiştir. Yüzdelik dilim olarak en düşük 28,30´luk yüzde ile öğrenci kaydı yapılmıştır.
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : Okulumuzun YGS/LYS başarı durumu oldukça iyidir.
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Mezun olan öğrencilerimizin yaklaşık %85 üniversitelere yerleşmektedir.
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda futbol, masa tenisi, voleybol, basketbol, koşu, badminton v.b. spor faaliyetleri yapılmaktadır. Ayrıca halk eğitim merkezleri ile işbirliği halinde halk oyunları, işaret dili, satranç v.b. sosyal ve kültürel kurslar açılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :