Gürsu Borsa İstanbul Anadolu Lisesi

Vizyon: Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentezler yapabilen, milli, manevi ve evrensel değerleri tanıyan nesillerin yetiştiği, bütün öğrencilerin; akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü bugüne; bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin işbirliği ile çevrede, bölgede ve ülkede bir “ model okul” yapmaktır.

Misyon: Okulumuzu tercih eden çalışkan ve yetenekli öğrencilerin; kendine güven ve sorumluluk duygularını geliştirip, tüm potansiyelini kullanmalarına fırsat tanıyıp, ulu önder Atatürk’ün “Büyük Türkiye” idealine ulaşmayı hedefleyen, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen; çalışmayı, ilerlemeyi ve dürüstlüğü kendine ilke edinen, bugünü ile asla yetinmeyen nesiller olarak yetiştirmektir.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri: Yok
Saatler: Başlama:9.00 Bitiş:16.05
Isınma: Doğalgaz
Yabancı Dil: Yabancı Dil: İngilizce İkinci Yabancı Dil: Almanca
Servis Bilgisi: Yeterli öğrenci olması durumunda servis ayarlanabilmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2019-2020 Eğitim öğretim yılında adrese dayalı sistem ile yapıldığı için 9.sınıflarda taban puan yoktur.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuzun TYT/AYT başarı durumu oldukça iyidir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Mezun olan öğrencilerimizin yaklaşık %85 üniversitelere yerleşmektedir.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda futbol, masa tenisi, voleybol, basketbol, koşu, badminton v.b. spor faaliyetleri yapılmaktadır. Ayrıca halk eğitim merkezleri ile işbirliği halinde halk oyunları, işaret dili, satranç v.b. sosyal ve kültürel kurslar açılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 2019-2020 Eğitim öğretim yılında Okulumuza adrese dayalı kayıt sistemi ile 360 öğrenci kayıt olmuştur. Kayıtlar merkezi sistem ile tercihler doğrultusunda adrese dayalı olarak yapılmıştır.

WEB - https://imkbgursuanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - YENİDOĞAN MH. İSMETPAŞA CAD. NO.8 GÜRSU/BURSA

Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1

Yerleşim Yeri - Yenidoğan Mah. İsmetpaşa Cad.No:8 Gürsu/BURSA

Adres - YENİDOĞAN MH. İSMETPAŞA CAD. NO.8 GÜRSU/BURSA

Ulaşım Toplu taşıma araçları. Cumalıkızık metro istasyonunda iniş yaptıktan sonra Kestel yönüne doğru kısa bir yürüyüş ile kolayca Okula ulaşılmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 10 km, ilçe merkezine yaklaşlık 3 km